Ön jelenleg itt tartózkodik:  Bemutatkozás

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok. Középiskolai tanulmányaimat a pécsi Leőwey Klára Gimnázium általános tagozatán végeztem 2002-től 2006-ig. Ezt követően felvételt nyertem a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karára, amelyre jogász hallgatóként jártam 2006-2011-ig. Az államvizsgák sikeres elvégzése után, ügyvédjelöltként helyezkedtem el 2011. szeptembertől 2013 januárjáig Pécsett, dr. Pallos Dénes ügyvédnél, a Pallos ügyvédi Irodában, egyidejűleg a budapesti székhelyű, de pécsi fiókteleppel rendelkező PARA Kft. felszámoló szervezetnél is munkát végeztem.

2013. januárjától 2015. júliusáig dr. Fekete Tünde pécsi ügyvédnél, adótanácsadónál a dr. Fekete Tünde Ügyvédi Irodában dolgoztam ügyvédjelöltként. 2012. szeptemberétől 2014. májusáig tartott a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karának szakjogász képzése, amelynek végén felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász végzettséget szereztem. 2015. augusztus 3. napján nyitottam meg Pécsett ügyvédi irodámat, azóta ügyvédi tevékenységemet egyéni ügyvédként folytatom.

Ügyvédi munkám folyamán kiemelt figyelmet fordítok az ügyfeleimmel való pontos, precíz kapcsolattartásra, naprakész, helyes, komplex, ügyfeleim számára személyre szabott jogi tanácsadásra, magas színvonalú jogi szolgáltatásra, az ügyvédi titoktartásra. Munkám során megfigyelhető a fiatalos lendület, törekszem a gyors ügyintézésre. Irodám rendelkezik a legmodernebb technikai, telekommunikációs berendezésekkel, amelyeket előszeretettel használok munkám során.

Elektronikus aláíró kártyával rendelkezem, ennek megfelelően eljáró ügyvédként jogosult vagyok cégekkel kapcsolatos eljárásokban közreműködni, továbbá intézhetem az elektronikus fizetési meghagyás ügyeit is. Jogi segítők névjegyzékében szerepelek, tehát elláthatok pártfogó ügyvédi képviseletet mind polgári, mind büntető bírósági eljárásokban.

 

ügyvéd, pécs, felszámolás, büntetőügyvéd, családjog

 

ügyvéd, pécs, felszámolás, családjog

 

Tisztelt Ügyfeleim!

 

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése és embertársaink megfertőzésének elkerülése érdekében kérem, hogy az alábbiakat szíveskedjenek lelkiismeretesen és felelősségteljesen betartani:
1. Kérem, hogy a szerződéskötést megelőzően szíveskedjenek tájékoztatni e-mailben hogyha valamelyik szerződő fél
a) az utóbbi 14 napban a fertőzött országok területén tartózkodott (az érintett területekről itt tájékozódhat:
b) aki a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött személlyel, azaz vele - egy háztartásban él; - személyes kapcsolatba került (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő); - zárt légtérben tartózkodott (2 méteren belüli távolság és 15 percnél hosszabb idő) [pl. munkahelyen egymás közelében, iskolában egy osztályteremben, kórházi beteglátogatás során]; - közvetlen fizikai kapcsolatba került új koronavírussal fertőzött személlyel (pl. kézfogás útján); - védőeszköz alkalmazása nélkül új koronavírussal fertőzött beteg váladékával érintkezett (pl. ráköhögtek vagy szabad kézzel ért használt papír zsebkendőhöz);
c) aki saját magán a betegség tüneteit észleli, amennyiben a fenti esetek valamelyike fennáll, úgy a szerződéskötés időpontját mindannyiunk egészséges állapotának megőrzése érdekében el kell halasztanunk egy közösen egyeztetett későbbi időpontra!
2. Kérem, hogy a járvány időtartam alatt az irodámban a szerződéskötés és később az iratok átvétele, átadása során az alábbi protokollt szíveskedjenek betartani:
a) üdvözlésnél a kézfogás elmaradása;
b) irodámba történő belépést követően kérem, hogy a fürdőszobában szíveskedjenek alaposan meleg vízzel és szappannal kezet mosni (a folyékony szappant és papírtörlőt biztosítom);
c) szerződéskötéskor a tárgyalóban a szokásos módtól eltérően nem egy tárgyalóasztal mellett ülve szerződünk, hanem egymástól nagyobb távolságra fogom szétültetni a szerződő feleket, csökkentve a közvetlen kontaktus okozta fertőzés veszélyét;
d) szerződéskötésre kérem, hogy lehetőség szerint csak a szerződő felek jöjjenek, hozzátartozókat, különösen idősebb személyeket és gyermekeket ne hozzanak magukkal;
e) szerződéskötés során a tárgyalóban csak a szerződő felek tartózkodhatnak, hozzátartozók, kísérők a szerződés időtartama alatt az iroda előtt az udvaron várakozhatnak, az irodába nem jöhetnek be (a szerződéskötés időtartam kb. 1,5-2 óra)
f) kérem, amíg a szerződéskötés nem kezdődik el, addig az iroda folyosója helyett az iroda előtt szíveskedjenek várakozni és tartózkodni;
g) ügyfeleket kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban tudok fogadni az irodában.
Köszönöm megértésüket és együttműködésüket!

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.