Ön jelenleg itt tartózkodik:  Hírek

Hírek

A személyes e-mail cím kezelése önmagában nem valósítja meg automatikusan a személyes adatok védelméhez fűződő személyiségi jog megsértését

2023. March. 20.

Az érintett természetes személy teljes nevét tartalmazó, saját használatú e-mail címe személyes adatnak minősül. A személyes adat jogellenes kezelése önmagában, egyéb tényállási elem hiányában azonban nem valósítja meg automatikusan a személyes adatok védelméhez fűződő személyiségi jog megsértését – a Kúria eseti döntése.

Óriási per indul: egy tankerület bíróság elé viszi Amerikában a YouTube-ot, a Facebookot, az Instagramot, a TikTokot

2023. March. 20.

Igen súlyos vádakat megfogalmazva citálja bíróság elé a legnagyobb közösségi oldalakat és anyavállalataikat Washington állam legnagyobb tankerülete.

Tömegbaleset az M1-esen: A kárrendezés hónapokig is eltarthat, a rendőrség bűntetőeljárás keretében vizsgálódik

2023. March. 13.

A CLB biztosítási alkusz cég szerint a magyar biztosítási szakma talán legbonyolultabb ügye lehet az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset, az eset teljes körű feltárása, a felelősök felderítése miatt a kárrendezés akár hónapokig is eltarthat, a végén bírósági perek tucatjaira is számítani lehet.

EJEB: jogsértő az adósok személyes adatainak közzétételét előíró magyar szabályozás

2023. March. 13.

Sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét az a magyar szabályozás, amely alapján szisztematikusan közzéteszik az eladósodott adózók személyes adatait - közölte az Európa Tanács felügyelete alatt működő Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön.

Eljárás az egyezség törvénysértő volta esetén

2023. March. 13.

A bíróság a vádiratban - az egyezség tartalmával egyezően - indítványozott büntetés nemétől és mértékétől nem térhet el, ebből azonban nem következik az, hogy a vádiratban írt törvénysértő büntetést ki kell szabnia. Ha az egyezség a Be.-ben foglalt szigorú feltételrendszernek nem felel meg, annak jóváhagyását a bíróság köteles megtagadni, ennek elmaradása pedig a határozat hatályon kívül helyezését és megismételt eljárást von maga után – a Kúria eseti döntése.

A heti pihenőidő mellett napi pihenőidő is jár

2023. March. 09.

Az EUB megállapította, hogy ha a tagállam joga heti pihenőidőt biztosít a munkavállalónak, attól még a munkavállaló ezen felül napi pihenőidőre is jogosult.

Az apaság vélelmének megdöntése nemperes eljárásban

2023. March. 09.

Az alábbi cikk a bírósági polgári nemperes eljárásokról szóló törvényhez íródott kommentárból az apasági vélelem megdöntésének témakörét tárgyaló részletet ismerteti.

Néha dandártábornoknak, néha titkosszolgálati vezetőnek, máskor jogásznak adta ki magát a csaló

2023. March. 07.

Az 55 éves férfi azt ígérte, hogy pénzért cserébe még büntetőügyeket is befolyásolni tud.

Most két orvost fogott el a rendőrség a gyógycipős csalási ügyben

2023. March. 07.

A gyanú szerint egy gyógyászati segédeszközök gyártásával foglalkozó vállalkozás jogosulatlanul felírt közel 3 ezer darab gyógycipő után több mint 162 millió forintot igényelt vissza az államtól. A költségvetési csalásnak már 32 gyanúsítottja van.

Kettős emberölés felbujtóját fogták el Budapesten

2023. March. 03.

A kijevi bíróság kétrendbeli emberölés bűntett felbujtása miatt keresett egy magyar állampolgárságú férfit, akit végül Budapesten fogtak el - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Előző 1/126

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.